• Van het bestuur.....

  Bye bye 2021
  2021 was weer een jaar waarin we flexibel moesten zijn. Een jaar waarin geplande competities, activiteiten en toernooien lang niet altijd door gingen vanwege Corona. Maar ook een jaar waarin we door het enthousiasme en de flexibiliteit van leden en vrijwilligers hebben gezien dat we bij VOGIDO staan voor voetbalplezier en betrokkenheid. Dat laten de terugblikken van de diverse commissies ook zien. Maar ook de opbrengst van de AH spaaractie, de Rabobank clubactie en de Grote clubactie laat zien dat jullie VOGIDO een warm hart toedragen. Een mooie constatering in het 90e jaar dat VOGIDO bestaat. Onze 90e verjaardag hebben we niet groots kunnen vieren maar we hebben wel een jubileumloterij gehad tijdens de VOVRIMIBO. 

 • Daarmee is het vernieuwde clubhuis tegelijkertijd in gebruik genomen. In 2019 is het plan van onze hoofdsponsor Intrema interieurbouw voor het clubgebouw gemaakt. Met de uitvoering daarvan hebben we laten zien dat we als club niet stil hebben gezeten. Martijn Nijhuis, met zijn vrijwilligers en Martijn Homrighausen als directeur van Intrema hebben er voor gezorgd dat het clubhuis er weer top uitziet. Door de  gemeente is ook ons hoofdveld eindelijk vernieuwd met een kurk ingestrooid kunstgras waarmee we voor wat betreft de milieu perikelen een stap hebben gemaakt. 

  Daarmee is ons sportcomplex een mooie plek om samen te genieten van voetbal en elkaar te ontmoeten.

 • Afgelopen jaar zijn er helaas ook een aantal van onze leden overleden. Henny Wegdam, René Oud en Henk Elferink zijn allemaal onderdeel van onze clubhistorie. Clubhistorie werd ook door Henk Bolhaar geschreven. Henk heeft een koninklijke onderscheiding gekregen voor al zijn inzet voor het voetbal in Enschede en in de regio. Hierin is binding en betrokkenheid ook van belang. Ook bestuurlijk hebben we met de verkiezing van Claudia Landewe gelukkig weer een vrouw aan ons bestuur gebonden. Zij heeft de taak van secretaris op zich genomen.

 • Hello 2022!
  In 2022 gaan we weer lekker voetballen en samen genieten van alle activiteiten op de vereniging. We zullen 2022 ook gebruiken om de banden tussen verschillende commissies te verstevigen want alleen samen blijven we een club om trots op te zijn.

  Daarin hebben we wel een uitdaging voor 2022. We merken dat Corona het lastiger maakt om vrijwilligers aan ons te binden. Om te kunnen voetballen moet er veel geregeld worden. Van teams tot kleding, van terreinbeheer tot scheidsrechters en van de kantine tot de training. Veel leden en ouders zijn al actief. Maar we kunnen nog wel wat meer handen gebruiken. En dat zijn vaak kleine taken die makkelijk ingepland kunnen worden. Denk hierbij aan een keer bardienst draaien, een keer een wedstrijd fluiten, helpen bij een activiteit of toernooi, het organiseren van de jaarlijkse BHV training of teammanager zijn. Voor elk wat wils. En erg gezellig! 

  Voor onze jongere leden starten we samen met fc Noaber een project waardoor we ze de mogelijkheid bieden om bij ons een Maatschappelijke Diensttijd (MDT) te volgen. Voor meer info kijk op www.fcnoaber.nl of neem deel aan een van de Info sessies in januari. 

  Lijkt het jou ook leuk om iets te doen. Alleen of met jouw team, stuur even een berichtje naar bestuur@vogido.nl met je naam en waar je mee aan de slag kunt.