• Het komende seizoen gaat Bas Nijweide als trainer aan de slag bij Rigtersbleek 2. De afgelopen twee seizoenen maakte Bas onderdeel uit van de Technische commissie bij VOGIDO met de verantwoordelijkheid voor de junioren en dagelijkse TC zaken. 

  Bas is een echte bouwer. Dit wisten we als club uiteraard al vanuit het verleden. Hij heeft diverse verantwoordelijke rollen bekleed in de jeugdopleiding, als gedreven trainer van diverse jeugdelftallen en later ook VOGIDO 2.

  Hij heeft zijn trainerspapieren behaald (TC3 en TC2) en het bleek onvermijdelijk dat hij zijn kwalitatieve vleugels zou uitslaan. Bas is, na diverse trainersrollen bij de jeugd van VOGIDO, aan de slag gegaan bij de eerste elftallen van vv Buurse en vv Bentelo. Ook daar heeft hij 'het bouwproces' in gang gezet en zeer verdienstelijk gepresteerd.

  De eigenschappen van Bas kwamen twee seizoenen geleden geweldig van pas toen Bas hernieuwd bij VOGIDO aan de slag ging. Deze keer in een beleidsmatige rol, als onderdeel van de nieuwe technische commissie. Hierin heeft Bas aangetoond een heldere en pragmatische beleidsuitvoerder te zijn. Hij was mede het gezicht van de TC en hij is altijd oplossingsgericht gebleken. De VOGIDO man toonde zich gedreven en pakte de zaken goed aan. In het verleden was er al eens een persoonlijk interview met Bas in de presentatiegids (seizoen 2019-2010) waarin hij aangaf 'niet weg te lopen voor een uitdaging als begeleiding'. De afgelopen twee seizoenen heeft hij laten zien dat die woorden uit 2009 zeer vooruitziend waren.

  De voetbalman gaf het afgelopen seizoen tijdig aan graag weer actief te willen zijn op het voetbalveld. Die gelegenheid krijgt Bas het komende seizoen bij Rigtersbleek 2.

  Bas laat een duidelijke richtlijn voor de junioren achter, welke hij heeft vormgegeven. Hij heeft een basis gelegd voor de komende jaren. Hierbij is hij altijd op een prettige menselijke wijze te werk gegaan om zo het voetbalbeleid te vertalen naar de uitvoering. Hij nam een proactieve houding aan en heeft de ruimte genomen.

  Bas is een aangenaam en prettig persoon in de communicatie, hij zocht de afstemming als dit nodig was en vulde dat mensgericht in. Hij houdt niet van ‘open eindjes’, waardoor hij direct de zaken en acties wegzette. Ook schuwde hij het niet om op een prikkelende wijze opmerkingen te plaatsen om de zaken vlot te trekken. Alles met als doel beter te worden.

  Bas heeft beleidsmatig gebouwd aan het duurzame fundament van VOGIDO voor de komende jaren. Vanuit alle direct en indirect betrokkenen kunnen we aangeven dat we Bas enorm waarderen en hem willen bedanken voor de geleverde inspanningen en resultaten. Het ‘VOGIDO nest’ wordt (tijdelijk) even verlaten, echter de deur voor deze VOGIDO man staat altijd open.

  Bas, dank voor al je inzet en heel veel succes.

 • Presentatiegids VOGIDO 2009-2010