• Zoals jullie afgelopen seizoen hebben ervaren, is een scheidsrechter bij de wedstrijd geen vanzelfsprekendheid meer. Steeds vaker wordt er een beroep gedaan op ouders of voetballers zelf om te fluiten. Binnen VOGIDO werken we daarom hard aan het opleiden en werven van nieuwe scheidsrechters. Dat is een van de taken van de scheidsrechterscommissie. En deze commissie heeft versterking gekregen met André Drenthe. André Drenth is sinds vorig jaar betrokken bij VOGIDO. Zijn zoon Joep voetbalt en fluit bij VOGIDO en André heeft zelf ook altijd gefloten, ook op landelijk niveau.

  Deze uitbreiding van de commissie is goed nieuws! Want daarmee ontstaat er ruimte om voor komend seizoen een aantal van de volgende zaken op te pakken:

  • Het organiseren van spelregelavonden voor de junioren, senioren en ouders van pupillen voor degene die dat willen
  • Het aansluiten bij de bijeenkomsten van de teammanagers om het fluiten meer onder de aandacht te brengen
  • Begeleiding van startende scheidsrechters uit te breiden
  • Werven van nieuwe scheidsrechters onder de junioren, senioren en ouders van pupillen

  De scheidsrechterscommissie bestaat naast André uit Stephan Kamphuis en Tim Kemperman. Maar zij kunnen nog wel wat versterking gebruiken. Dus wil jij je inzetten voor het opleiden en begeleiden en werven van scheidsrechter, meld je dan aan via scheidsrechters@vogido.nl

  Aan het begin van het nieuwe seizoen zullen de leden van de scheidsrechterscommissie zich uitgebreid voorstellen. En zien jullie ook de aankondigingen voor de activiteiten voorbij komen.