• 2021: wat een bewogen jaar! Ook voor de VOGIDO Academie was dit weer een bijzonder jaar, want wederom heeft Corona ons niet losgelaten. Inmiddels is dit ons derde jaar dat wij de onderbouw coördineren en ook is dit het derde jaar waarin Corona een grote rol speelt. Maar “elk nadeel heb zijn voordeel” zoals Johan Cruyff zou zeggen, want wij zijn er wel creatiever op geworden. Zowel de trainers, teammanagers als de coördinatoren moesten het hele jaar naar een passende oplossing zoeken. Maar ondanks dat Corona een grote rol speelde, willen wij hier niet al te lang bij stilstaan.

  Vanaf januari zijn wij begonnen met het schrijven van een maandelijkse update voor alle spelers en ouders. Wij hebben hier bewust voor gekozen om jullie op de hoogte te houden over alles wat er bij ons speelt. Hopelijk bevalt dit nog steeds bij iedereen

 • Academie Cup werd de Regio Cup

  In het begin van het jaar was het niet mogelijk om wedstrijden in het weekend te spelen, hierdoor werd er alleen twee keer in de week getraind. Op een gegeven moment hebben wij geopperd om ook onderlinge wedstrijden op zaterdagen te gaan organiseren omdat dit goed is voor de ontwikkeling van de spelers. Hier zijn wij in maart mee begonnen en we zagen direct dat iedereen hier enthousiast over was. Trainers waren onderling fanatiek bezig om voor de zaterdagen nieuwe teams uit te dagen voor een oefenwedstrijd, hierdoor kreeg iedereen een beetje het “zaterdag gevoel” terug. In mei hebben wij ervoor gekozen om de spelers een andere prikkel te geven, hier hebben wij namelijk wederom de VOGIDO Academie Cup georganiseerd. Doordat de Regio Cup van de KNVB van start is gegaan in mei hebben wij ervoor gekozen om de Vogido Academie Cup niet verder door te laten gaan. Op zaterdag 29 mei hebben wij eenmalig de Academie Cup georganiseerd en dit is perfect verlopen. 

 • Veldcoördinatoren voor begeleiding van spelers èn trainers

  Na de zomerstop is de najaarscompetitie begonnen. Een mooie toevoeging na de zomerstop zijn de veldcoördinatoren geweest. De veldcoördinatoren per leeftijdsgroep zijn aanwezig op het veld om spelers en trainers te begeleiden en ontwikkelen. Dit is ten opzichte van de andere jaren echt een flinke vooruitgang gebleken, zo betrekken wij nog meer mensen die de ontwikkeling van de spelers en kunnen wij de club vooruithelpen. Ouders kunnen ook bij deze persoon terecht voor vragen en opmerkingen. Gelukkig kon de competitie weer grotendeels doorgaan en zijn er daardoor dus veel wedstrijden geweest. Uiteindelijk hebben wij in 2021 vier kampioenen gehad, namelijk: O13-4, O12-2, O11-1 en O11-2. Wij hopen volgende maand de MO13-1 ook aan dit rijtje toe te kunnen voegen.

   

 • Regioplan ondertekend

  Naast de trainingen en wedstrijden zijn wij dit jaar als amateurclub met de FC Twente/Heracles Academie een samenwerking aangegaan met het Regioplan. Op Erve Asito in Almelo werd de FC Twente/Heracles Academie vrijdag 4 juni officieel de samenwerking ondertekend. Aanleiding voor het Regioplan is de enorme behoefte van FC Twente/Heracles om de samenwerking aan te gaan met de amateurverenigingen, om samen het algehele niveau in de regio te laten stijgen. Met onder meer het trainen van honderden kinderen in de regio, het scholen van trainers en scouts en het organiseren van clinics en webinars wil de FCT/HER Academie niet alleen meer halen, maar ook brengen.

 • Blik op 2022

  In 2022 hebben wij echt hele mooie plannen liggen. Om te beginnen starten wij vanaf januari met een techniekschool van 50 deelnemers tot en met de O13. Het is een pilot om te kijken of er genoeg vraag naar is en om te kijken of de spelers zich hierdoor sneller kunnen ontwikkelen. Als het een succes blijkt te zijn dan hopen we vanaf volgend seizoen zonder een maximaal aantal deelnemers de techniekschool te kunnen organiseren. Ook voor het seizoen 2022/2023 hebben wij iets moois in gedachten, echter kunnen wij dit pas communiceren als het definitief is.

  Daarnaast hopen wij dat de KNVB na drie jaar eindelijk weer eens een pupillencursus in Enschede gaat organiseren. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat onze jeugdtrainers gecertificeerd zijn, waardoor zij zich nog sneller kunnen ontwikkelen. De spelers gaan hier dan uiteindelijk ook veel meer aan hebben. 

  Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de spelers gezond zijn en weer lekker kunnen gaan sporten. Bewegen is belangrijk en is daarnaast ook goed voor de sociale contacten. Wij hopen daarom dat 2022 een beter sportjaar wordt, al hebben wij dat natuurlijk niet in de hand.

  Met sportieve nieuwjaarsgroet,
  De VOGIDO Academie