• VOGIDO Voetbal Academie

  Wie zijn wij?
  De Vogido Academie is in 2019 opgericht door Eusebio Paol en Lasse Zoetman. Eusebio en Lasse zijn samen het aanspreekpunt over de gehele Academie. Zij zullen de trainingen verzorgen, trainers begeleiden en de trainingen uitwerken. De Vogido Academie bestaat uit meer dan 250 spelers van de O7 t/m de O13. In 2019 zijn zij begonnen met slechts drie vaste trainers. Inmiddels zijn er eind 2020 iets meer dan 50(!) trainers die er allemaal voor willen zorgen dat de spelers zich goed kunnen ontwikkelen.

  Betaalbare voetbalsport met zelf opgeleide trainers
  Uitgangspunt van VOGIDO is dat we goede en betaalbare voetbalsport willen aanbieden met zelf opgeleide trainers. Trainers die we graag willen helpen hun ambities in het trainersvak te realiseren.

  Uitgangspunt Academie
  Het uitgangspunt van de Vogido Academie is om zowel de spelers als de trainers te laten ontwikkelen. Hierbij worden de spelers opgeleid met behulp van allerlei oefenstoffen van VTON, FC Twente en de KNVB. Een ander uitganspunt is dat iedereen kan beschikken over dezelfde kwaliteit van trainingen, materialen en faciliteiten. Zowel de O9-4 als de O9-1 krijgt dezelfde oefenstof aangeboden, de O11-5 krijgt ook dezelfde oefenstof als de O11-1 en de MO11-2 aangeboden. Op deze manier proberen wij per leeftijdscategorie alles zo gelijk mogelijk te faciliteren.

  Met het oprichten van een eigen VOGIDO Voetbal Academie denken we beide uitgangspunten te kunnen realiseren. De VOGIDO Voetbal Academie zal in eerste aanleg verantwoordelijk zijn voor de trainingen van onze pupillen op de maandag en woensdagmiddag. In een later stadium gaan we ook kijken naar andere vormen en momenten.