• Thuis ProgrammaUIT programma Scheidsrechters aanstellingenProgramma volgende week Agenda  Nieuws

 • 3 hele mooie punten na een wedstrijd heel hard werken voor VOGIDO JO9-1

  Uit naar ATC'65 uit Hengelo - met een heel fraai complex, moesten we aantreden tegen hun JO9-2.
  De warming-up werd gedaan op een middenstrook tussen 3 velden in. Niet helemaal ideaal, maar onze jongens hadden er zin in en gingen er bij elk sprintje vol tegenaan.
  De wedstrijd werd geleid door één van de vaders van de tegenstander - op zich geen probleem, maar geen fluitje bij de hand bleek niet bepaald handig!
  Met Jesse als wissel werd een begin gemaakt aan de wedstrijd - Amado mocht het in de spits proberen. Hij liet zich vaak heel goed zien - was enthousiast aan de bal,
  maar had soms nog een beetje moeite om in de positie voorin te blijven staan.
  De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld, waar Emre en Luuk, maar vooral Lars aan de linkerkant een hele sterke wedstrijd speelde.
  Een cornerbal vanaf links kwam weer voor de voeten van Amado. Met een mooie hoge lob wist hij de keeper en enkele spelers te passeren en daarbij was het Emre die het laatste zetje gaf.
  Tussenstand 0-1. ATC'65 probeerde wel bij ons doel te hogen, maar als ze ons middenveld konden passeren, waren altijd Bengt en Nout nog aanwezig om de aanval onschadelijk te maken.
  We gingen dan ook rusten met een 0-1 voorsprong.

  In de tweede helft gingen we op zoek naar onze 2e goal. Via de zijkanten kwamen we er soms heel mooi door, maar konden we de bal net niet op tijd bij de vrij staande speler krijgen. Vaak ging de aanval heel mooi op rechts via Emre - Luuk en Jesse, maar kregen we de bal niet op tijd bij de vrijstaande Lars of Amado.
  Zelfs Nout ging enkele keren mee naar voren om de aanval te ondersteunen. Bij een counter van ATC wilde Nout de bal afpakken van een opkomende tegenstander, maar hij was (voor ATC althans) net ietsjes te laat.
  Gevolg: van de zonder fluit fluitende scheidsrechter moest hij maar even 2 minuten naar de kant voor deze 'forse' overtreding. Na een positieve peptalk en een schouderklopje van zijn leider en na gemaakte excuses aan de tegenstander mocht hij gelukkig snel het veld weer in om de verdediging te helpen.
  Er kwamen nog een paar spannende momenten voor ons doel, waar Lars en Bengt (zie foto) zelfs een hard schot van een tegenstander met hun lichaam blokten. Ook keeper Kris trad enkele keren goed op als keeper en kwam nog een keer mooi op tijd uit zijn doel om de bal met een gerichte trap naar voren te schieten.
  Gelukkig schreeuwde de scheidsrechter zonder fluit daarna dat de wedstrijd afgelopen was. Onze jongens gingen met de handen omhoog van het veld - de punten waren binnen - na een wedstrijdje met minder voetbal, maar wel met heel veel inzet en werklust.
  Aanstaande zaterdag zijn we een dagje vrij, maar de zaterdag daarna (29okt om 10.50) spelen we thuis tegen een directe concurrent - De Lutte JO9-1.
  We zullen alvast een reserve-fluitje meenemen, je weet maar nooit!